Gå til indhold
ÅBNINGSTIDER - SE HER
ÅBNINGSTIDER - SE HER

Cambridge Road - Martinborough, New Zealand

Lance Redgwell er en nysgerrig, visionær og ikke mindst effen vinbonde i Martinborough på den sydlige del af nordøen i New Zealand. Vingården hedder Cambridge Road. Her laver han aldrig den samme vin to gange. Det er både charmerende og irriterende for hans vine smager så vildt, at man bare ønsker mere fra samme skuffe. Det glædelige er, at næste årgang er en helt ny og ligeså stor oplevelse.

Markerne er dyrket biodynamisk. Hvert år bytter han druer med andre ligesindede vinbønder i området, og på den måde skaber han vine med et væld af forskellige druesorter - Riesling, Sauvignon Blanc, Marsanne, Viognier, Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Pinot Meunier, Syrah og sikkert flere endnu.

Vinstokkene er sunde og usprøjtede. De fleste står ikke langt fra havet, og den til tider kraftige vind giver de grønne druer et lidt tykkere skin, som gør dem endnu bedre til orangevine. Alle vinene er naturligvist naturligt gærede. Han fjerner intet og tilsætter heller ikke noget. Som oftest er der tre-fire orangevine, en eller to pet.nat., en mere klassisk hvid og rød og nogle gange også en cider. Eller limoncello. Den sidste fik vi desværre ikke fingrene i, og sådan er det indimellem med Cambridge Road. Der er ikke mange flasker af hver, og selvom vi kun er to importører i Europa, er der sjældent ligeså mange vine, som man kunne ønske sig.