Cigliuti
Cigliuti er et lille familiefortagende, der gennem generationer har lavet vin. I dag står Renato og hans to døtre Claudia og Silvia for produktionen af nogle af de fineste og mest autentiske Barbarescovine. Vingården ligger i landsbyen Neive i Piemonte. På toppen af en Serraboella-bakken hvor de kan se ud over deres marker landsbyen Neive. Familien Cigliuti har 6 ha jord, og de bedste marker er beplantet med nebbiolo, som de bruger til deres to Barbarescovine, Vie Erte og Serraboella. I 1964 begyndte de at tappe sine vine på flaske, og sammen med Bruno Giacosa var de blandt de første, der solgte flaskeaftappet vin. Cigliuti har siden modtaget stor anerkendelse for deres vine, bl.a. har Italiens vigtigste vinguide, Gambero Rosso tildelt Cigliutis vidunderlige vine den højeste hædersbevisning 11 gange.
Stilmæssigt placerer Cigliuti sig på den traditionelle side af de to skoler, men traditionel skal ikke forståes som gammeldags. Macerationstiden er sat væsentligt ned, hvilket giver vine med knapt så aggressive tanniner som tidligere. Fadlagringen foregår primært på botti, de traditionelle store 20 hl. fade af slovensk eg for at udvikle den karakter og smag, der i følge familien kendetegner Barbaresco. Årlig produktion på godt 30.000 flasker.
Stilmæssigt placerer Cigliuti sig på den traditionelle side af de to skoler, men traditionel skal ikke forståes som gammeldags. Macerationstiden er sat væsentligt ned, hvilket giver vine med knapt så aggressive tanniner som tidligere. Fadlagringen foregår primært på botti, de traditionelle store 20 hl. fade af slovensk eg for at udvikle den karakter og smag, der i følge familien kendetegner Barbaresco. Årlig produktion på godt 30.000 flasker.